Coronaviirus Bahreinis

Tahtsin eile pikemalt blogis kirjutada, aga peavalu viis hoopis voodisse.

Koju jõudes proovin kirjutada pikemalt, seniks teen kiirülevaate. Mis toimub Bahreinis?

Hetke seisuga 26 Corona juhtumit. Kui eile hommikul oli neid vaid 1, kell 4 juba 17, ja praeguse hetkega 26, siis võib vaid oletada, mis tulevased päevad toovad.
Mida see tähendab? Ausalt? See tähendab hirmu.
Kuna Bahrain on imepisike saar kus ühest otsast teise sõidab 30 minutiga ja kohalike pered on suured, mis tähendab omavahel suurt läbikäimist.
Senini kõik haigestunud on tulnud Iraanist, kus Hiinasse õppima läinud kohalike noorte hulk on suur, kes siis ilmselt kodumaale naastes selle endaga kaasa tõid, ja Iraanis paikneb palju moslemite jaoks pühasid paikasid, siis kohalik kolleeg selgitas- kui keegi tuleb Iraagist, kogunetakse sugulaste ja naabritega, et reisimuljeid jagada ning teed juua.
Hetke seisuga on vastu võetud otsus sulgeda kõik kuningriigi koolid, lasteaiad.
Inimesed kannavad kõik maske, mis omakorda tekitab jumala-tunde apteegi töötajates, maske peidetakse klientide eest ja müüakse mustalt mitmekordse hinnaga.
Kui 50 tk karp maksis varem 1.700 BD, siis nüüd maksab see sama karp 10 BD (23 eurot). Maske peab vahetama iga tunni tagant (meie kliinikus pärast iga patsienti).
Käisin eile apteeke läbi, uurimas, mis olukord on, kogu seda ettevõtmist ümbritses kaos- inimesed ei mahtunud apteeki ära, kõik olid tulnud maskide kohta küsima.
Vastuseks sain, kõrvuni naeratuse saatel, et maskid on otsas. Küsisin, et millal uued tulevad ja palju hind on. “Võib olla homme, hinda pole veel otsustanud, see on hetkel nii hea market” naerdi.
Politsei on sulgenud 3 apteeki liigkasuvõtmise ja maskide varjamise eest.
Teel koju ilmusid mitme nurga tagant maski pakkujad “Madam, head maskid, head maskid, 1 mask ainult 2 BD” (see sama sinine kirurgimask).
Sama olukord toimus toidupoes, inimesed varuvad toitu ja hügieenitooteid. Kuna Bahrain on saar, tuuakse suuremosa toodangust sisse, mis võib tähendada, et üsna varsti valitseb ka toidupoodides kurb seis.
Corona haigete jaoks on valmis seatud 2 haiglat, järjest kutsutakse kliinikutest õdesid nii neisse haiglatesse corona haigete eest hoolt kandma kui ka lennujaama inimesi kontrolli, kes läheb peab sinna ka jääma, lahkuda enam ei tohi.
Paljud proovivad riigist lahkuda, olen ka saanud nõuandeid Eestisse naasta, aga kui aus olla, siis lennujaama minek oleks hetkel väga rumal tegu, see on viirusele avatud olnud. Pealegi peaksin Eestisse saamiseks lendama läbi Türgi või Dubai, Dubais on juba mitmeid corona juhtumeid olnud, osad lennujaamad on suletud. Ma oleksin reisides ilmselt veel suuremas ohus kui Bahreini kohapeale jäädes.

2 kommentaari “Coronaviirus Bahreinis

Lisa kommentaar