Käisin naabri juures vargil

Tere tere tere tere hommikust, tere Tiit, tere taat. Või kuidas see laul oligi?Kuidas teie tore päevakene kulgenud on?

Minul algas ikka päris omamoodi- eile sain teate, et lõpuks ometi on kaua oodatud vaktsiinijärjekord ka minuni jõudnud.

Meie siin Bahreinis käime kõik ikka kuulekalt nööri mööda, kanname maske ning vaktsineerime, imestusega avastasin, et Eestis on puha lärm ja möll lahti läinud sellega seoses. Aga pole midagi, igal ühel omad valikud ja las see jääda. Mina otsustasin siiski vaktsineerida, kui mitte muu siis juba reisimise lihtsustamiseks.

Eile sain teate, et täna hommikul vahemikus 8.30-9.30 mind sinna oodatakse. Super luks! Mul kolleegid on kõik riburadapidi juba käinud, meil just saabus uus kogus Sinopharmi, nii et see oligi vaid aja küsimus millal järjekord minuni jõuab.

Leppisin aegsalt autojuhiga kokku, et ta mind kell 8 kodust peale võtaks. Aga ma ütlen, see jumal pilve peal vaatas ja itsitas pihku, tema tahtis mulle ikka pisut naltsi hommikul äratuseks teha.

Ärkasin nimelt suure hurraaga, kell ilusasti 7.00 äratama pandud, ja mis mina näen- mul on telefonis data otsa saanud. Ma pean eestlastele, IT-rahvale, pisut selgitama mida see tähendab… See tähendab, et sa oled oma uhkes udupeenes pilvelõhkujas nagu Rapuntsel tornis lõksus. Ei saa sa autojuhiga ega kellegagi ühendust ning kuskil pole avaliku WIFI-t.

Eks sellel momendil sain ise ka aru, et äkki ikka poleks pidanud kõigi oma naabritega omal ajal tüli norima ja kraaklema, äkki oleks pidanuks neil ikka rahus lärmata laskma ja haisusööki küpsetada 24/7, aga no mis sa enam teed, sõjakirves juba viibutatud.

Nii okei, naabritelt abi pole paluda, kell nii vara, et ükski telefoniesindus ka avatud veel pole, mis ma teen? Ahhaaa! Meelde tuli! Ma ju, vana lehtsaba, soojendasin üks õhtu naabripoisi juures teed juua kui too Jordaaniast tagasi tuli ning mulle kohalike maiustusi tõi. Ja too õhtu logisin ma end tema WIFI-sse sisse. Mis korrusel ta elaski? #bestfriend2021 ei mäleta teise korrustki… No, nii ma siis läksin, pidžaamapüks jalas, hakkasin 20ndalt korruselt peale, sest mul oli meeles, et 2-ga algas… Muidu vaataks ju Insta chatist järele, aga no interneti ju polnud!

Käisin järjest korruseid läbi, ust õnneks mäletasin, millise korruse juures wifi haakub. LEITUD! Seisin nagu mingi kommionu teise ukse taga, et internetti varastada, vaene poiss magas õndsat und ega teadnud üldse mis toimub. Mõelge kui ta juhuslikult korterist välja oleks astunud, mina vastu jõllitamas. Ei no, siis oleks asi selge- jälitaja mis jälitaja.

Telefon rahast punni laenatud wifiga laetud, sain vaktsineerima minna. Autojuht pidas veel pika loengu, et ärgu ma ikka mingu ja kui nii väga tahan siis ainult Pfizer, sest Hiina omale oldud juba salakoopia tehtud ja üldse mitte originaal ja nüüd meid kõiki süstitakse kontrollimatu ainega.

Nii, järjekorranumbriks sain 812 ja hakkasin ootama. Jälgimise tulemusena sain aru, et ainus kes oma aega ootab, kaks kätt süles, olen küll ainult mina. Ma oleksin pidanud ikka teiste kombel ukse taga rasedaks/lombakaks/ muidu väetiks jääma, sest tundus, et neile järjekord ei kehti. Vähemalt siis nende endi meelest. Iga korraga kui uus number ette lõi, sammus sinna numbri omanik ja 3 “suvameest” kellel justkui kõige rohkem õigust oli- õigus sellel kes kõige kõvemini kisab ja kes rohkem lombakas on. Pluss siis lisaks need kes, nina telefonis/õues suitsul, oma aja maha magasin. Sest neil oli ka korraga õigus täiesti suvalisel ajal oma järjekorda nõudma minna.

Armas oli aga see, et kui mu aeg lõpuks kätte jõudis (õnneks üldse mitte nii kaua ootamist, vb ainult 45 minutit) tegi süstipoissi mulle 1 tore Bahreini neiu, kes aastaid tagasi samas kohas töötas kus mina praegu! Eks ma olin natukene kaval ka, läksin tööriietes (kasutan seda nippi alati arstikeskustesse minekul), hoiak on koheselt teine, osake health care sisterhoodist. Ega nemad siis pea teadma, et mina tõsise haiglatöö asemel inimesi lille löön. Neiu oli armas, lobisesime pisut niisama ja nii ma lõpuks tulema sealt sain. Nüüd ootan 3 nädalat järgmise doosini ja vaatame mis saab. Olge hoitud!

(Tänks wifi eest, Ibrahim!)

2 kommentaari “Käisin naabri juures vargil

    1. Ma alles täna, õega rääkides, sain teada, et seda varianti Eestis polegi. Olin täitsa üllatunud. Tegemist on siis Hiina vaktsiiniga, see kõige klassikalisem kus süstitakse nõrgestatud variant ja keha õpib toime tulema. Tundus kõigist uuematest ja vb mitte nii uuritud tehnoloogiatest kõige turvalisem. Vaatame kuidas läheb. Tean neid kellel on kõhu valutama ja korrast löönud, pea ringi käinud. Rohkem olen kuulnud neist, kellel pole midagi juhtunud. Sinopharm on Bahreinis hetkel kõige populaarsem, teisel kohal on Pfizer. Aga Indialased nt valivad kõik Astrazeneca, ilmselt patriotismist. Ja siis on meil veel Sputnik, seda eriti ei soovita, aga jällegi, mitmed tegid kuna Sinopharm oli meil pikalt otsas. Nemad kurtsid palavikku paaril päeval.

      Meeldib

Lisa kommentaar